2010硕士研究生英语一答案解析,2010英语一考研真题答案解析

2023年全国硕士研究生招生考试英语(一)试题SectionIUseofEnglishDirections:Readthefollowingtext.Choosethebestword(s)forea

2023 年全国硕士研究生招生考试英语(一)试题

Section I Use of English

Directions:Readthe following text. Choose the best word (s) for each numbered blank and mark A,B,C or D on the ANSWER SHEET. (10points)

Caravanserais were roadside inns that were built along the Silk Roadin areas including China,North Africa and the Middle East. They were typically 1 outside the walls of a city or village and were usually funded by local governments or 2 .

The word&39;is a 3 of the Persian words &39;,which means a group of travellers or a caravan,and &39;,a palace onenclosed building. The term caravan was used to 4 groups of peoplewho travelled together across the ancient network for safety reasons,5 merchants,travellers or pilgrims.

From the 10th centurv onwards. as merchant and travel routes became more developed,the 6 of caravanserais increased and they served as a safe place for people to rest at night. Travellers on the Silk Road 7 the possibility of being attacked by thieves or being_8_to extremeweather conditions.For this reason,caravanserais were strategically placed 9 they could be reached in a day's travel time.

Caravanserais served as an informal 10point for the various people who travelled the Silk Road. 11,these structures became important centres for cultural 12 and interaction with travellers sharing their cultures,ideas and beliefs,13 taking knowledge with them,greatly 14 the development of several civilisations.

Caravanserais were also an important marketplace for commodities and 15 in the trade of goods along the Silk Road. 16 ,it wasfrequently the first stop for merchants locking to sell their wares and 17 supplies for their own journeys. It is 18 that around 12000 to 15000 caravanserais were built along the Silk Road,19 only about 3000 are known to remain today,2010英语一考研真题答案解析,many of which are in 20 .,

1. [A] displayed [B] occupied [C] located [D] equipped

2. [A]privately [B] regularly [C] respectively [D] permanently

3. [A] definition [B] transition [C] substitution [D] combination

4. [A] classify [B] record [C] describe [D] connect

5. [A] apart from [B] instead of [C] such as [D] along with

6. [A]construction [B] restoration [C] impression [D] evaluation

7. [A] doubted [B] faced [C] accepted [D] reduced

8. [A]assigned [B] subjected [C] accustomed [D] opposed

9. [A] so that [B] even if [C] now that [D] in case

10.[A]talking [B] starting [C] breaking [D] meeting

11. [A] By the way [B] On occasion [C] In comparison [D] As a result

12. [A] heritage [B] revival [C] exchange [D] status

13. [A] with regard to [B] in spite of [C] as well as [D] in line with

14. [A] completing [B] influencing [C] resuming [D] pioneering

15. [A] aided [B] invested [C] failed [D] competed

16. [A] Rather [B] Indeed [C] Otherwise [D] However

18. [A] believed [B] predicted [C] recalled [D] implied

19.[A]until [B] because [C] unless [D] although

20.[A]ruins [B] debt [C] fashion [D] series

Section II Reading Comprehension

PartA

Directions: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A,B,C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points)

Text1

The weather in Texas may have cooled since the recent extreme heat but the temperature will be high at the State Board of Education meeting in Austin this month as officials debate how climate change is taught in Texas schools.

Pat Hardy,who sympathizes with the views of the energy sector,is resisting proposed changes to science standards for pre-teen pupils. These would emphasise the primacy of human activity in recent climate change and encourage discussion of mitigation measures.

Most scientists and experts sharply dispute Hardy&34;says Dan Quinn,senior communications strategist at the Texas Freedom Network,a non-profit group that monitors public education.“What millions of Texas kids learn in their public schools is determined too often by the political ideology of partisan board members rather than facts and sound scholarship.”

Such debates reflect fierce discussions across the US and around the world.as researchers. policymakers. teachers and students step up demands for a greater focus on teaching about the facts of climate change in schools.

Astudy last year by the National Center for Science Education,a non-profit group of scientists and teachers,looking at how state public schools across the country address climate change in science classes,gave barely half of US states a grade B+ or higher. Among the 10 worst performers were some of the most populous states,including Texas,which was given the lowest grade (F) and has a disproportionate influence because its textbooks are widely sold elsewhere.

Glenn Branch,the centre's deputy director,cautions that setting state-level science standards is only one limited benchmark in a country that decentralises decisions to local school boards. Even if a state is considered a high performer in its science standards,“that does not mean it

will be taught”,he says.

Another issue isthat,while climate change is well integrated into some subjects and at some ages - such as earth and space sciences in high schools-it is not as well represented in curricula for younger children and in subjects that are more widely taught,such as biology and chemistry.

Itis also less prominent in many social studies courses.

Branch points out that,even if a growing number of official guidelines and textbooks reflect scientific consensus on climate change,unofficial educational materials that convey more slanted perspectives are being distributed to teachers. They include materials sponsored by libertarian think-tanks and energy industry associations.

21.In Paragraph 1,the weather in Texas is mentioned to

[A] forecast a policy shift in Texas schools.

[B] stress the consequences of climate change

[C]indicate the atmosphere at the board meeting

[D] draw the publics attention to energy shortages.

22.What does Quinn think of Hardy?

[A] She exaggerates the existing panic.

[B] She denies the value of scientific work

[C] She shows no concern for pre-teens

[D] She expresses self-contradictory views

23.The study mentioned in paragraph 5 shows that

2010年全国硕士研究生入学统一考试英语真题答案(万学海文做的答案)Section I Use of English 1.A 2.B 3.C 4.B 5.C 6. B 7.D 8.A 9.C 10.D 11.C 12.A 13.A 1。

[A]climate education is insufficient at state public schools

[B]policymakers have little drive for science education

[C]Texas is reluctant to rewrite its science textbooks

[D]environmental teaching in some states lacks supervision

24.According to Branch,state-level science standards in the US

链接: https://pan.baidu.com/s/1nAQ2V1FILkLjYUUUK1sumw ?pwd=vyn4 提取码: vyn4 2010~2018考研英语真题(英语一)|2018年全国硕士研究生入学统一考试英语试题参考答案.pdf|2018年全国硕士研究生入学统一考试英语试。

[A] call for regular revision.

[B] require urgent application.

[C] have limited influence.

[D] cater to local needs.

25.It is implied in the last paragraph that climate change teaching in some schools___.

[A] agrees to major public demands.

[B] reflects teachers'personal biases.

[C] may misrepresent the energy sector.

[D] can be swayed by external Forces

Text 2

Communities throughout New England have been attempting to regulate short-term rentals since sites like Airbnb took off in the 2010s.Now with record-high home prices and historically low inventory,there's an increased urgency in such regulation,particularly among those who worry that developers will come in and buy up swaths of housing to flip for a fortune on the short-term rental market.

In New Hampshire,where the rental vacancy rate has dropped below 1 percent,housing advocates fear unchecked short-term rentals will put further pressure on an already strained market. The State Legislature recently voted against a bill that would've made it illegal for towns to create legislation restricting short-term rentals.

“Weare at a crisis level on the supply of rental housing,&34; Taylor said.

However,short-term rentals also provide housing for tourists,pointed outRyan CastleCEO of a local association of realter. “A lot of workers are servicing the tourist industry,and the tourism industry is serviced by those people coming in short term,&39;s a cyclical effect.”

Short-term rentals themselves are not the crux of the issue,said Keren Horn,an expert on affordable housing policy. “I think individuals being able to rent out their second home is a good thing. If it&39;s just empty,why can't you make money off it?”

Horn said. Issues arise,however,when developers attempt to create large-scale short-term rental facilities de facto hotels - to bypass taxes andregulations.“I think the question is,shouldn&39;s really building a hotel,but disguising it as not a hotel,be treated and taxed and regulated like a hotel?" Horn said.

At the end of 2018,governor Charlie Baker of Massachusetts signed a bill to rein in those potential investor-buyers. The bill requires every rental host to register with the state mandates they carry insurance,and opens the potential for local taxes on top of a new state levy. Boston took things even further,requiring renters to register with the city's Inspectional Services Department.

Horn said similar registration requirements could benefit struggling cities and towns,but“if we want to make a change in the housing market,the main one is we have to build a lot more.”

26.Which of the following is true of New England?

A. Its housing supply is at a very low level

B. Its communities are in need of funding.

C.Its rental vacancy rate is going up slowly

D.Its home prices are under strict control.

27.The bill mentioned in Paragraph 2 was intended to

2010硕士研究生英语一答案解析

A. curb short-term rental speculation

B. ensure the supply of cheap housing.

C. punish illegal dealings in housing

D. allow a free short-term rental market

28.Compared with Castle,Taylor is more likely to support

A. further investment in local tourism

B. an increase in affordable housing

C. strict management of real estate agents

D. a favorable policy for short-term workers

29. What does Horn emphasize in Paragraph 5?

A.The urgency to upgrade short-term rental facilities

B.The efficient operation of the local housing market

C.The necessity to stop developers from evading taxes.

D.The proper procedures for renting out spare houses.

30.Horn holds that imposing registration requirements is

A. an irrational decision.

B. an unfeasible proposal.

C.an unnecessary measure

D. an inadequate solution

Text 3

If you&39;s new children&39;s Daughter,the new thriller by Bill Clinton and James Patterson. Both of these books are published next week byPenguin Random House(PRH),a company currently involved in a stand-off with Waterstones.

The problem began late last year,when PRH confirmed that it had introduced a credit limit with Waterstones “at a very significant level” The trade magazine The Bookseller reported that Waterstones branch managers were being told to remove PRH books from prominent areas such as tables,display spaces and windows,and were“ quietly retiring them to their

relevant sections”.

PRH declined to comment on the issue,but a spokesperson for Waterstones told me:“Waterstones are currently operating with reduced credit terms from PRH,the only publisher in the UK to place any limitations on our ability to trade. We are not boycotting PRH titles but we are doing our utmost to ensure that availability for customers remains good despite the lower overall levels of stock. We are hopeful with our shops now open again that normality will return and that we will be allowed to buy appropriately. Certainly,our shops are exceptionally busy. The sales for our May Books of the Month surpassed any month since 2018.”

In the meantime. PRH authors have been the losers. Big-name PRI authors may suffer a bit,but it&39;s passion for promoting books by lesser-known writers,who will be praying for an end to the dispute.

It comes at a time when authors are already worried about the consequences of the proposed merger between PRH and another big publisher,Simon& Schuster-the reduction in the number of unaligned UK publishers is likely to lead to fewer bidding wars,lower advances,and more conformity in terms of what is published.

“This is all part of a wider change towards concentration of power,”says literary agent Andrew Lownie. “The publishing industry talks about diversity in terms of authors and staff but it also needs a plurality of ways of delivering intellectual contact,choice and different voices. After all,many of the most interesting books in recent years have come from small publishers.”

We shall see whether that plurality is a casualty of the current need among publishers to be big enough to take on all-comers.

31.The author mentions two books in Paragraph 1 to present

A. an ongoing conflict.

B. an intellectual concept.

企业回上海欧凯教育苏州分校不错哦,是一家从事MBA、MPA、MPAcc等专业硕士考前辅导的著名培训机构,由多位资深专家共同创办,在业内享有盛名。欧凯教育长期聘请知名教授、专家、学者等为任课老师。所授课程涵盖了专业硕士学位联考的语文、数学、英语。

C. a prevailing sentiment.

D. a literary phenomenon.

32.Whydid Waterstones shops retire PRH books to their relevant

sections?

A. To make them easily noticeable.

B. To comply with PRH's requirement

C. To respond to PRH's business move.

D. To arrange them in a systematic way

33.What message does the spokesperson for Waterstones seem to convey?

A. Their customers remain loyal.

B. The credit limit will be removed

链接:https://pan.baidu.com/s/1pyT-SOqCboLltUPEG0WquQ 提取码:6666 这里有考研历年英语真题及讲解,如果资源有问题随时追问

C. Their stock is underestimated.

D. The book market is rather slack.

34.What can be one consequence of the current dispute?

A.Sales of books by mid-list PRH writers fall off considerably.

B.Lesser-known PRH writers become the target of criticism

C.Waterstones staff hesitate to promote big-name authors' books

D.Waterstones branches suffer a severe reduction in revenue

35.Which of the following statements best represents Lownie's view?

A. Small publishers ought to stick together.

B. Big publishers will lose their dominance.

C.The publishing industry is having a hard time.

D.The merger of publishers is a worrying trend

Text 4

Scientific papers are the recordkeepers of progress in research. Each year researchers publish millions of papers in more than 30,000 journals.The scientific community measures the quality of those papers in a number of ways,including the perceived quality of the journal (as reflected by the title's impact factor) and the number of citations a specific paper accumulates. The careers of

scientistsand thereputation of their institutions depend on the number and prestige of the papers they produce,but even more so on the citations attracted by these papers.

Citation cartels,where journals,authors,and institutions conspire to inflate citation numbers. have existed for a long time. In 2016.researchers developed an algorithm to recognize suspicious citation patterns,including groups of authors that disproportionately cite one another and groups of journals that cite each other frequently to increase the impact factors of their publications. Recently,another expression of this predatory behavion has emerged:so-called support service consultancies that provide language and other editorial support to individual authors and to journals sometimes advise contributors to add a number of citations to their articles.

The advent of electronic publishing and authors&39;t far behind. These journals can act as milk cows where every single article in an issue may cite a specific paper or a series of papers.n some instances,there is absolutely no relationship between the content of the article and the citations. The peculiar part is that the journal that the editor is supposedly working for is not profiting at all - it is just providing citations to other journals. Such practices can lead an

article to accrue more than 150 citations in the same year that it was published.

How insidious is this type of citation manipulation? In one example,an individual-acting as author. editor. and consultant - was able to use at least 15 journals as citation providers to articles published by five scientists at three universities. The problem is rampant in Scopus,a citation database,which includes a high number of the new“international" journals. In fact,a listing in Scopus seems to be a criterion to be targeted in this type of citation manipulation.

Scopus itselfhas all the data necessary to detect this malpractice.Red flagsinclude alarge number of citations to an article within the first year And for authors who wish to steer clear of citation cartel activities: when an editor,a reviewer,or a support service asks you to add inappropriate references,do not oblige and do report the request to the journal.

36.According to Paragraphl,the careers of scientists can be determined by___.

[A] how many citations their works contain

[B] how many times their papers are cited

[C] the prestige of the people they work with

[D] the status they have in scientific circles

37.The support service consultancies tend to

[A] recommend journals to their clients

[B] list citation patterns their clients.

[C] ask authors to include extra citations

[D] advise contributors to cite each other

38.The Function of the “milk cow" journals is to

[A] boost citation counts for certain authors.

[B] help scholars publish articles at low cost

[C] instruct First-time contributors in citation

[D] increase the readership of new journals

39.What can be learned about Scopus from the last two paragraphs?

[A]It Fosters competition among citation providers.

[C]It hinders the growth of “international” journals

[D] It is established to prevent citation manipulation

40.What should an author do to deal with citation manipulators?

[A] Take legal action

[B] Demand an apology

[C] Seek professional advice

[D] Reveal their misconduct.

Part B

Directions: The following paragraphs are given in a wrong order.For questions 41-45,you are required to reorganize these paragraphs into a coherenttext by choosing from the list A-H and filling them into the numbered boxes.Paragraphs A,E and H have been correctly placed. Mark

your answers on the ANSWER SHEET. (10 points)

A. Last year marks the 150th anniversary of a series of Yellowstone photographs bythe renowned landscape photographer William Henry Jackson.He captured the first-ever shots of iconic landmarks such as the Tetons,Old Faithful and the Colorado Rockies.

C.As an effective Washington operator,Hayden sensed that he could capitalize on the expedition&39;s paintings,to each member of Congress. “The visualization,particularly those photographs,really hit home that this is something that has to beprotected," says Murphy.

D. Through the trip,Jackson juggled multiple cameras and plate sizes using the“collodion process"that required him to coat the plates with a chemical mixture,then expose them and develop the resulting images with a portable darkroom. The crude technique required educated guesses on exposure times,and involved heavy,awkward equipment - several men had toassist in its transportation. Despite these challenges,Jackson captured dozens of striking photos,ranging from majestic images like his now-famous snapshot of Old Faithful,to casual portraits of expedition members at the camp.

E.The journey officially began in Ogden,Utah on June 8,1871. Over nearly four months,dozens of men made their way on horseback into Montana and traversed along the Yellowstone River and around Yellowstone Lake. That fall. they concluded the survey in Fort Bridger

Wyoming.

F.Though Native Americans (and later miners and fur trappers) had long recognized the area&39;s why Hayden's expedition aimed to produce a fuller understanding of the Yellowstone River region,from its hot springs and waterfalls to its variety of flora and fauna.In addition to the entourage of scientists,the team also included artists:Painter Thomas Moran and photographer Jackson were charged with capturing this astounding natural beauty and sharing it with the world

G.The bill proved largely popular and sailed through Congress with large majorities in favor.In quick succession,the Senate and House passed legislation protecting Yellowstone in early 1872. That March,President UlyssesS.Grant signed an act into law that established Yellowstone as the world&39;s photos plaved a key role in the fight to protect the area.“I don't believe that the legal protection would have happened in the timeframe that it did without those images,says Heather Hansen,journalist and author of Prophets and Moguls Rangers and Rogues,Bison and Bears: 100 Years of the National Park Service.

H.Perhaps most importantly,the images provided documentary evidence that later made its way to government officials. Weeks after completing the expedition,Hayden collected his team's observations into an extensive report aimed at convincing senators and representatives,along with colleagues at government agencies like the Department of the Interior,that Yellowstone ought to be preserved.

41.__ 42.__ 43. 44. 45.__

PartC

Directions:Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Write your answers on the ANSWER SHEET. (10 points)

46.AI can also be used to identify the lifestyles choices of customersregarding their hobbies,favorite celebrities,and fashions to provide unique content in marketing messages put out through social media.

47.Some believe that AI is negatively impacting on the marketer's role by reducing creativity and removing jobs,but they are aware that it is a way of reducing costs and creating new information.

48.Algorithms used to simulate human interactions are creating many of those concerns,especially as no-one is quite sure what the outcomes of using AI to interact with customers will be.

49.If customers are not willing to share data,AI will be starved of essential information and will not be able to function effectively or employ machine learning to improve its marketing content and communication

50.The non-intrusive delivery of the marketing message in a way that is sensitive to the needs oftarget customers is one of the critical challenges to the digital marketer.

 【篇一:2010年考研英语二真题全文翻译答案超详解析】解析 section i  use of english  一、文章题材结构分析 本文是取材于新闻报道,叙述了猪流感的爆发,产生的。

Section III Writing

PartA

51.Directions:

Write a notice to recruit a student for Prof. Smith's research project on campus sports activities. Specify the duties and requirements of the job

Write your answer about 100 words on the ANSWER SHEET

Do not use your own name in the notice: use “Li Ming” instead. (10points)

Part B

52.Directions:

Write an essay of160-200 words based on the picture below. In your essay you should

1) describe the picture briefly。

2) interpret the implied meaning,and

3) give your comments.

You should write neatly on the ANSWER SHEET. (20 points)

上一篇 2023年04月23 13:27
下一篇 2023年06月05 16:38

相关推荐

关注微信